Reünie 50 Jaar St. Henricusschool

Op 10 juni a.s wordt de feestweek vooraf gegaan door een reünie voor alle leerlingen die op de Meisjesschool St. Luduina of Liduina of op de jongensschool hebben gezeten.

De meesten hebben dan ook op de St. Catharina kleuterschool gezeten.

Nu is het al weer jaren de gemengde St. Henricusschool, Louis Naarstigstraat 1.
Wij, de reuniecommissie, zijn op zoek naar oud-leerlingen en leerkrachten om samen oude herinneringen op te halen.
Meld je nu aan!
Mail je adres door naar reunie-st.henricusschool@hotmail.com
Ook vinden wij het leuk om oude verhalen te lezen en foto's te ontvangen. Via de mail zijn zeer welkom.

Reactie
Coby Kroone Heisterkamp

Ontzettend leuk dat ik het nog mag mee maken. Ik hoop op deze manier wat oude vriendinnen terug te vinden

Paula

Juf

Kleuterleerkracht in de tijd van zr Everdina en Mary Markus.

Badhoeve

Re: aanvangstijd?

FRANK VAN PARIDON:
HOE LAAT IS DE REUNIE?

Mosterd na de maaltijd. Dit is al een oud topic en die reünie is allang geweest. Volgende keer beter op de datum letten s.v.p.

FRANK VAN PARIDON

aanvangstijd?

reunie drumband st.catharina

DRUMBAND ST.CATHARINA

VOOR DE AANKOMENDE

REUNIE op zondag 16 november 2008 in de oude stHendricusschool ZOEKEN WE

ADRESSEN VAN OUDLEDEN.

WIE HEEFT CONTACT MET ONZE OUDLEDEN VAN DRUMBAND ST. CATHARINA

TE AMSTERDAM-SLOTERMEER.

GEEF OOK DOOR OF JE IN HET BEZIT BENT VAN FOTO'S ,DIA'S FILMPJES,VIDEO, ENZ.

STUUR ALLE INFO NAAR; DRUMBANDCATHARINA@JUBILEERT.NL

Henk Laarman

Henk Laarman

van 1955 tot 1960 sint henricusschool,meest bij gebleven onderwijzer is Meester Scholten /Meester Merks

Henk Laarman

Oud Leerling

Ik heb van 1955 tot 1960 op de sint henricusschool gezeten maar toen waren het nog noodgebouwen.
3e klas meester scholten die is me nog het meeste bij gebleven

Maria Knijn

Oud Leerling Ria Knijn

Ha die Gerard Hexpoor,
Nou en of ik jullie familie ken, ik was helemaal van de wap van je broertje Guus.
Dank zij mijn crush op hem heb ik regelmatig van juffrouw Driehuis op de gang moeten staan omdat ik iedere keer keek of zijn klas , de 2e langskwam. Ik zat in de 3e en als ik weer eens op de gang moest staan en de klas was nog niet voorbij geweest, vluchtte ik de wc in, want ik schaamde me natuurlijk hardstikke.

Hans Pieters, Krijnen woonde bij mij in de straat, de MC Addicksstraat en de jongens Oomkes woonde de straat achter ons met dezelfde naam, maar met oplopende nummering.
Frijters woonde in dezelfde straat als Oomkes, daar keken wij vanuit de keuken in de huiskamer.

Ik ken nog heel erg veel namen van leerkrachten en heb in 1993 zelf een reunie georganiseerd samen met Elly Straathof, waarbij wij 7 klassen hadden uitgenodigd, rondom onze jaren.
Dat was een enorm succes en daardoor heb ik nog heel veel materiaal van de oude scholen.

Wat leuk dat ik dit tegen kom bij het speuren op het internet.
Ik, Thijs Rosseboom, was toendertijd bevriend met Frans Pieters en via zijn reactie vond ik info over de reünie.
Het is wel een hele tijd terug dat ik daar de 4e, 5e en 6e klas heb doorlopen.

Frans Pieters

Ik kan mij nog een aantal namen herinneren van jongens uit mijn klas, Thijs Rosseboom, Henk Heus, Jan Smal , Frans Violet, Gerry de Barbancon(?) Jan van der Berg, Jan Krijnen die woonde vlak naast Jan en Bennie Oomkes, Henk Frijters, Tommie Haring(k?), Hexspoor,
Rinus van Zanten, Jan Ribbers, Wim Toussijn(?) Leuke jaren met de broeders Victricius en Leatantius bootjes vouwen en laten varen na schooltijd.....

Joke Bührs

Liesbeth

Hallo Liesbeth,
Ons contact helaas verbroken, maar met Inge is het gelukt.
Inmiddels gezellige contacten en heel wat bijgepraat.
Zou dit ook met jou willen.
Groet Joke

Re: Reünie 50 Jaar St. Henricusschool

Joke Buhrs, wil jij nog even contact opnemen mete Liesbeth v.d. Zande, Inge de Quack zoekt jou, jouw emailadres reageert niet meer. Groetjes Liesbeth

Ik zit op deze school Sint Henricus en ik kan je zeggen dat het heel leuk is. Ik zit nu in groep 6 en ik ga over naar groep 7, dan krijg ik juf Joyce en juf Silvana en nu in groep 6 heb ik juf Albertine.
Mijn moeder heeft vroeger ook op Sint Henricus gezeten en zij vond het ook hartstikke leuk. Nou als je vragen hebt kun je me altijd mailen dit is mijn E-emailadres youssie_amie@hotmail.com
Je kan me alles vragen over alles en nog wat, groetjes.

Dit is echt leuk, jammer dat ik er veel te laat achter ben gekomen dat er een feestweek was.
Ik heb op de St Henricusschool gezeten in het jaar 1973/ 1977, dat was natuurlijk een geweldige periode. Ik begon in de derde klas bij zuster Geurs en heb ook nog les gehad van broeder Compier, voor mij was het een korte periode omdat ik in 1972 vanuit Suriname naar Nederland ben gekomen. Ik heb dus de 1e jaren school daar niet meegemaakt, de Henricusschool was dus mijn 1e school in Nederland en dat zijn dus de belangrijkste momenten van een tijd, die ik altijd heb gekoesterd en nooit meer zal vergeten.

Oud leerling Gerard Hexspoor

Vond mijn broers naam B. Hexspoor (Berry) op jullie website. Woon zelf al sinds 1969 in zwitersland. Woonde sind 1953 in Adam-W 3. -6. klas op St. Henricusschool. Kom paar keer per jaar naar Nederland. Diegene die mij kennen weten dat onze familie in Hermanus Coenradistraat gewoond hebben. Ben benieuwd of hier reaktie op komt!

Gerard Hexspoor, Zwitersland
e-Mail: gerard@hexspoor.ch

REUNIE ST. HENRICUSSCHOOL

De St. Henricusschool in de Louis Naarstigstraat 1 viert dit jaar het 50 jarig bestaan.

Deze school bestond vroeger uit drie scholen

De meisjeschool St Liduina

De jongensschool St Henricus

En de kleuterschool St Catharina.(Net als de naast de school gelegen kerk)

Deze drie scholen zijn opgegaan in de St Henricusschool de naam Catharina kom je nog tegen doordat de peuterspeelzaal ,die ruim 30 jaar bestaat, nog zo heet. In het begin waren de scholen op diverse locaties gevestigd o.a. op de Burg. De Vlugtlaan waar nu de benzinepomp staat, op de Slotermeerlaan op de hoek van de Burg. Fockstraat, Vening meineszlaan. v.Gilsestraat en Harry Koningsbergerstraat. En er waren er vast nog een paar.

Dit alles in houten noodsets, die toch heel wat jaren dienst gedaan hebben.

De eerste schoolkrant (Sluitsteen) die ik gevonden heb dateert van oktober 1955, maar de school is al eerder begonnen in een bouwkeet tussen de Dirk Bonsstraat en de Hermanus Coenradistraat.

Welke klassen daar hebben gezeten weet ik niet maar wel de namen van de leerkrachten

Dat waren juffrouw D.Mali (zij is overleden) en broeder Wofred (wat er van hem geworden is) is onbekend.

Ook zijn er in de beginperiode kinderen naar een grote Finse school gegaan die stond waar nu het UWV gebouw voorheem GAK staat. Deze school was veel groter dan de anderen houten scholen. Dit was in 1953/1954.

In oude Sluitstenen kom ik een heleboel namen tegen van jongens en meisjes die in die tijd verkeers examen deden en een zwemdiploma haalden.

Het is jammer maar onmogelijk om al deze mensen op te sporen maar we hopen er toch velen te zien op 10 juni bij de reunie: VERTEL HET VERDER.

Ook werd er al meegedaan aan de schoolvoetbaltoernooien.

Ergens werd een jubileumvoetbaltoernooi gehouden met B.Hexspoor. H.Sommer,

D.Timmer ,J.Vlek. H.Spitteler,L.Timmer, B.Oomkes, Fr Timmer,R.Brouwer en C.Zuidervaart.

De jongens werden vooral met hun achternaam aangesproken dit was wel stoer in die tijd. Ik las een stukje van een vader die vond dat hij niet voor niets een mooie voornaam voor zijn zoon had uitgekozen en dat hij wilde dat die voornaam gebruikt werd.

De schoolreisjes kostten toen fl 4. en er kon voor gespaard worden zodat alle kinderen mee konden.

Er was een spaarkaart en er werd geadviseerd om 40 schoolweken een dubbeltje te sparen. Duinrell en Drievliet bestonden toen ook al.

Ouderavonden werden gehouden in Marcanti en afscheid van de 6e klassers

in de kolenkit.

De eerste paal voor de scholen werd als ik het goed gelezen heb in 1958 geslagen

Met het liedje zet hem op boem….Geef hem maar een flinke klap .

We moeten maar een flinke sprong maken en in de zeventiger jaren terecht komen.

Het grote schoolgebouw dat ooit zoveel kinderen herbergde werd te groot.

De kinderen uit de grote gezinnen vertrokken en de ouders bleven nog een poosje zitten op de voor die tijd grote woningen.

De school kreeg inwoning van dokters- en tandartsassistenten-opleiding.

De mensen van het eerste begin gingen verhuizen en er kwamen nieuwe bewoners met

weer gezinnen met kleine kinderen. De school ging weer groeien en zo volgde er weer een verandering. Het gedeelte van de school aan de Burg Eliasstraat wordt bewoond door de A.G.Bell school ende St Henricusschool bestaat nu uit twee gebouwen de oude kleuterschool en het gedeelte aan de Louis Naarsigstraat.

Degene die dit lezen en leerlingen, leerkrachten of anders bij de school betrokken waren

Kijk op 123 reunie en zie wie er allemaal bekend zijn. Er zijn ook al een leuk aantal aanmeldingen maar dat moeten er nog veel meer worden.

Ik hoop veel oudbekenden te ontmoeten .

Namens de reunie commissie