Oproep Bennebroekschool

Verteller: Jan Arnold
Amsterdam-West
De Bennebroekschool, een semi-permanente school voor Gewoon Lager Onderwijs Foto: Stadsarchief Amsterdam,datering: mrt 1952 (ca), herkomst: Fotoarchief Dienst der Publieke Werken, afdeling Gebouwen

Schooljaren 1946-1952

Ik heb van 1946 tot 1952 op de Bennebroekschool in de Andreas Schelfhoutstraat gezeten.
Zijn er nog 'overlevenden' van die schooljaren? Jan Arnold.

Bent u of weet u zo'n 'overlevende? Stuur Jan Arnold een e-mail door hier te klikken.

Kijk ook bij de andere oproepen.

Lex Hendriks

1957–1963

Ik heb van 1957 tot 1963 op de Bennebroekschool gezeten. De eerste 3 klassen bij juffrouw Leffertstra. In de 4e klas kregen we een leraar die halverwege het jaar ergens anders ging werken. Er kwam toen een meester Montshouwer, rechtstreeks vanuit militaire dienst. Een puinhoop werd het, met hoofdzakelijk tekenen en handwerken. Aan het begin van de 6e klas greep, na interventie van oa mijn ouders, meester Venekamp in en hij nam de klas met ijzeren discipline over. Zo kon ik uiteindelijk samen met anderen toch nog naar de middelbare school. Ook met Venekamp in Elsloo geweest . Ik heb nog steeds contact met die familie daar !

tjerk smit

Meester Uittien

Ik heb van 45 tot 50 op de Bennebroekschool gezeten. De laatste twee-en half jaar bij meester Jochem Uittien. Een geweldige moderne onderwijzer. Heb ik veel van hem geleerd, Jammer, dat er ook negatief over hem gesproken wordt/ Hij is 4 jaar geleden-( over de 90) overleden. Hoop nog eens wat van Jan Arnold te horen.

Jan van Ham

Re: ron

Ron Raadsheer Almere:
ik zat er vanaf 1942 op tot 1948 laatste klas(6e) bij meester venekamp (hoofdonderw.)

Nico Hachmang

Bennebroekschool

Ja ik ben er naar school gegaan van 1952 t/m 1958, de 5e en 6e klas gingen op uitwisseling naar Elsloo in Friesland.
Leuke tijd gehad op deze school!

Mary

Re: BENNEBROEKSCHOOL

WILLY SWART 6-12-2011:
JA IK HEB ER OP GEZETEN VAN 1949 TOT 1956 EERST BIJ JUFFROUW KRAMER DIE WOONDE OP DE HOOFDWEG WE GINGEN WEL EENS LANGS BIJ HAAR ZIJ WOONDE DAAR MET HAAR MOEDER.
LATER BIJ MEESTER VENEKAMP VOND IK NIET ZO AARDIG JE KON EEN KLAP VOOR JE KOP KRIJGEN VAN HEM ALS HET HEM NIET ZINDE BEN OOK BLIJVEN ZITTEN 4DE KLAS TOEN BIJ MEESTER LELY DIE WAS WEL AARDIG .
KINDEREN DIE GOED KONDEN LEREN WERDEN VOLGENS MIJ VOOR GETROKKEN EN ZATEN VOOR IN DE KLAS.mijn naam is willy swart ben benieuwd of er nog oudleerlingen zijn uit mijn klas .

Is juf Kramer naar Engeland gegaan? Dan hebben we over dezelfde. Ze was heel aardig en had middelblond haar.ik mocht bij haar overblijven tussen de middag.later ben ik naar een andere school gegaan wegens verhuizing.

WILLY SWART 6-12-2011

BENNEBROEKSCHOOL

hulst

thea

jammer dat die school is afgebroken het was wel een ontmoetingsplek als er eem familid uit de bus stapte

Ron Raadsheer Almere

ron

Louis Heuser

de heer

ik heb er ook op gezeten met mijn 2 broers dat was min broers in 1956 met Rob Rene Wietje

Ruud Hoogstraten

Leve de Bennebroekschool

Ik heb van 1952 tot 1958 op deze school gezeten. Alleen aan de "linkerzijde"(weiland) bij o.a. meester van Olst en meester Lely. Ook de schooltanarts in het middenstuk aan de linkerzijde vergeet je nooit.

Melvin van Jaarsveld

ook Bennebroek school

Ja ik heb daar ook op deze school gezeten van 1953-1959 ik kan me die school nog goed herinneren especiaal de school tandarts... en het flesje melk elke dag.