Het vergeten Geheugen van West

Copy: geheugenvanwest het geheugen Het geheugen van west

We wachten af

Lokale zender AT5 heeft de rubriek ‘We wachten af’. Ook een leuke rubriek voor Het Geheugen van West, lijkt ons. De Westerpost zette de serie in de Westelijke Tuinsteden op. En er blijkt heel wat afgewacht te worden, zeker in Geuzenveld-Slotermeer.

Vorig jaar werd Juriaan Otto aangesteld in stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer. De nieuwe medewerker, van ver buiten Amsterdam nota bene, wist zich in korte tijd in de wijk te mengen, kennis te nemen van de geschiedenis, het heden en de toekomst en vrienden te sluiten met een grote groep bewoners. Wat daaruit ontstond, is te zien op www.geheugenvanwest.nl. Een website met vele verhalen over de buurt van vroeger, met het laatste nieuws, aankondigingen van reünies en met columns. En… honderden foto’s uit de oude doos. Een volwaardig cultuurhistorische site, die helaas door ‘omstandigheden’ ten onder dreigt te gaan.

Sinds de start op 1 mei 2004 groeide het aantal bezoekers gestaag. Wekelijks kwamen er nieuwe verhalen die voor de lezers een feest der herkenning waren. Zoals van tevoren afgesproken zou Juriaan na een jaar op wereldreis gaan en zou de website door vrijwilligers worden voortgezet. Ondanks de enorme inzet van een paar betrokkenen lukt het niet om naast hun andere werkzaamheden de website levendig genoeg te houden. Slechts drie mensen hielden de website uiteindelijk draaiende met als resultaat dat er wel wat maar niet voldoende verhalen bijkwamen. En juist dat is nodig. Wekelijks, dagelijks nieuwe verhalen! Input van bewoners en van oud-bewoners. Vrijwilligers die mensen willen interviewen en de verhaaltjes willen schrijven. Gelukkig ziet men nu in dat er meer nodig is dan een clubje mensen die hun best doen. Het stadsdeel is op zoek naar een coördinator. We wachten af.

Wacht u ook iets af? Mail het ons!

debrug@stgdebrug.nl