Vuur(kunst)werk vol liefde

Kunstwerk bovenop het GAK-gebouw Foto: Shirley Brandeis, juni 2012

Er staat een liefdesverklaring op het dak van het voormalig GAK-gebouw aan het Bos en Lommerplantsoen. Kijk vanaf de Erasmusgracht omhoog en lees het: IK HOU VAN JE.

Het is een spetterend kunstwerk – van kunstenaar Leo Munster (uit Slotermeer) - dat als een waar vuurwerk de aandacht trekt. heet het. Gemaakt op uitnodiging van Liefde in de Stad, ondersteund door onder andere stadsdeel West, Stadgenoot en het AFK.
Liefde in de Stad is een kunstproject van Paradiso. Doel: de liefde in de stedelijke omgeving bevorderen. Kunstenaars, wetenschappers, schrijvers en muzikanten worden uitgenodigd om hun creativiteit in te zetten ter bevordering van die – door iedereen - gewenste liefde.
Dit keer mocht Leo Munster zijn creativiteit erop loslaten. Nog jaren kunnen omwonenden en bezoekers van verre genieten van het bijna tien meter hoge kunstwerk van LED-lichtjes bovenop het dak van het gebouw. Dinsdagavond 26 juni werd het officieel onthuld. Rijen toeschouwers vormden zich rond tien uur ’s avonds langs de Erasmusgracht en de snelweg. Toen de lichtjes eenmaal aangingen, was het de ultieme liefdesverklaring - groots en intiem tegelijk – aan iedereen.