Open Huis XL Circus Elleboog

Met recordpoging, circus en sponsorloop

Laan van Spartaan, Bos en Lommer

Zondag 23 juni 2-13 houdt Circus Elleboog vanaf 14.30 uur een groots circusspektakel voor jong en oud! Binnen in het circuscentrum op de Laan van Spartaan is het Open Huis. Buiten tovert Elleboog het voetbalveld van VVA/Spartaan om tot een circusparadijs!

Het officiële openingsmoment van Circus Elleboog op de Laan van Spartaan Foto: Shirley Brandeis, 17 november 2012

Er komen onder andere een piramide-recordpoging, een veld vol loopballen en ander circusmateriaal en er zullen allemaal circusartiesten te zien zijn. Ook komt er een grote sponsorloop waarmee de jonge circussterren van Elleboog een mooi bedrag voor hun jeugdcircus bij elkaar hopen te rennen. Het complete circusspektakel is bestemd voor wie maar wil, van deelnemers tot ouders en van nieuwsgierige Amsterdammers tot echte circusfans.

Het nu 64-jarige jeugdcircus wil met dit spektakel de stad laten weten dat het bruisender is dan ooit, ondanks de minder goede financiële omstandigheden waarin het nu verkeert. Met hulp van hun kids en tieners uit de circuslessen, zijn de Elleboog docenten en medewerkers van plan om te gaan knallen met een geweldige circushappening. Er wordt geschminkt, er worden cupcakes en sorbetijsjes verkocht (opbrengst is voor Elleboog!), er kan door jong en oud van alles uitgeprobeerd worden (tientallen circusloopballen, eenwielfietsjes, jongleermateriaal, een tumblingbaan), er kan gewed worden op ‘circuspaardjes’ (winnaars mogen grabbelen uit de ton), er zijn fraaie acts in de theaterzaal te zien, er loopt een goochelaar rond, er komt een fotobooth met circusprops… teveel om op te noemen! Zie daarom op http://www.elleboog.nl wat er nog meer te zien en te doen is. Het spektakel begint om 14:30 uur en eindigt rond 18:00 uur. En echt iedereen is van harte welkom!

Programma
- 14:30 u. Start actiemiddag in het circuscentrum op Laan van Spartaan 4.
- 15:00 u. 1e ronde acts in de theaterzaal
- 15:00 u. 2e ronde acts in de theaterzaal
- 16:00 u. Naar buiten, naar het grote circusveld!
- 16:00 u. Op de linkerhelft circus activiteiten met o.a. schminken, de tumblingbaan, de loopballen en al het ander circusmateriaal.
- 16.00 u. Op de rechterhelft gezamenlijke warming up met aansluitende de gezamenlijke recordpoging: langste piramidemuur ooit!
- 16:30 u. Op de rechterhelft DE SPONSORLOOP! (kleine en grote rondes, max. 45 minuten)
- 17:15 u. Op de middencirkel parade van ‘circuspaardjes’. Op welk paardje ga je gokken?
- 17:30 u. Paardjesrace! Winnaars mogen grabbelen en ijs voor het winnende paardje!
- 18:00 u. Einde

De Elleboog Open Huis XL / actiedag vindt plaats op zondag 23 juni in en rond het circuscentrum op de Laan van Spartaan 4 in Amsterdam-West. Het complete programma staat op http://www.elleboog.nl.

Gepubliceerd op 22 juni 2013