Prinses Máxima bezoekt ZID-theater

Auteur: JHvZ iso 22111950 Jan van Zijp

Als vervolg op het vorig jaar gewonnen 'Appeltje van Oranje' kwam de prinses donderdag 7 juni 2012 op bezoek bij het Amsterdamse ZID-Theater in Kolenkitbuurt.

Prinses Maxima in gesprek met de jonge en oude acteurs Foto: Stadsdeel West

De jury roemde vorig jaar het project Zoet & Zout vanwege de innovatieve methode om eetrituelen en kunst met elkaar te verbinden. Als belangrijkste kenmerk werd genoemd dat mensen van verschillende generaties en culturen uit West hun talenten ontwikkelen en blijvend deelnemen aan culturele projecten uit de buurt. Het verbindende en kunsteducatieve karakter van ZID Theater voor jong en oud sprong in het oog. Tenslotte werd de toekomstgerichtheid van ZID en het vastleggen van deze unieke aanpak geprezen, waardoor de methode Zoet & Zout in diverse steden geïmplementeerd kan worden.

Lees meer op de website van het stadsdeel West over dit bezoek.