ZID Theater wint Appeltje van Oranje

"De kroon op acht jaar werk."

Het ZID Theater uit de Kolenkitbuurt werd met het project Zoet & Zout uit 250 projecten uit heel Nederland, Aruba en Sint Maarten als winnend project gekozen, samen met ‘Shake It!' uit Nijmegen en het project ‘Jong geleerd, jong gebleven' uit Groningen. De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden.

‘Het winnen van het Appeltje van Oranje is de kroon op acht jaar werk,' zegt co-artistiek leider Sebo Bakker, ‘en zal de aanzet geven tot de oprichting van een Community Art Center in september 2011,' vult artistiek leider Karolina Spaic aan.

ZID Theater verbindt kunst, cultuur en samenleving door het organiseren van culturele projecten, het maken van locatievoorstellingen en de maandelijkse organisatie van het community art mini festival ZID MIXT ZONDAG.

De Appeltjes van Oranje staan dit jaar in het teken van Kunst Beweegt. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Hare Majesteit Koningin Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. De winnaars en genomineerde organisaties, zullen vergezeld van officiële vertegenwoordigers van de winnende gemeentes op 17 mei de prijs in ontvangst nemen. Op deze dag viert prinses Maxima ook haar 40e verjaardag, waardoor de uitreiking een extra feestelijk tintje zal hebben. Kijk voor meer informatie op http://www.zidtheater.nl/.

Overgenomen van Stadsdeel West.