Kunstproject 'Bridge of Friendship'

Van 17 tot en met 20 december 2007 in het gekraakte kantoorgebouw boven de A10-West.

Ruim een jaar geleden is het kantoorbruggebouw in Bos en Lommer over de A 10 gekraakt door kraakbeweging 'de Pijp' en heeft men de ruimte aangeboden aan de Stichting Nasser, een marokkaanse gemeenschap die al geruime tijd naar een gebedsruimte zocht.
We zijn er binnen geweest en hebben kennis gemaakt met de heer Jacobi die ons attendeerde op het kunstproject 'Bridge of Friendship' dat daar op 17 tm 20 dec. 2007 zal gaan plaatsvinden. Een spannende omgeving , vooral als de duisternis is ingevallen; Er is daar geen electra en op de tafels stonden kaarsjes te branden terwijl de verlichte auto's onder ons doorschoten.

Zou je als kunstenaar willen deelnemen aan deze bijzondere kunstobject mail dan naar coördinator Kees Groot : planetart@planet.nl

Goed om te weten voor alle deelnemers is dat bij dit project het thema 'Verbinden' centraal staat. Aan het programma wordt nog gewerkt.

De redactie van CreAmClub

De volgende tekst is '1 op 1' overgenomen van Planetart.

Het kunstproject, geinitieerd door PLANETART, bekend van o.a. de Kunstvlaai omvat presentaties in en rondom de ‘Kraakmoskee’, het bruggebouw boven de ringweg A10. De Brug kent hier een betekenis als verbinding over de ringweg A10, als verbinding tussen het bruisende centrum van Amsterdam en de perifere wijken als Bos en Lommer met verpaupering en werkeloosheid. Daarnaast wordt binnen de context van het project het begrip Brug hier ook gezien als middel om diverse bevolkingsgroepen in Amsterdam dichter bij elkaar te brengen, vooral gezien de incidenten in de regio Slotervaart en Bos en Lommer van de afgelopen weken.

Iedere maandag wordt er vanaf 14:00 uur op de Rietveldacademie gewerkt aan het project De Vriendschapsbrug, met als einddoel het realiseren van een expositie 17 tm 20 december.

Graag nodigen wij kunstenaars uit de wijk uit en andere betrokkenen en mensen die het leuk vinden om met buurtjongeren en scholen projecten te doen.

Bezoekers van de tentoonstelling kunnen de kraakmoskee betreden voor bezichtiging van diverse kunstbijdragen, maar ook automobilisten die op de Ring A10 onder het gebouw doorrijden, zullen in de donkere dagen voor kerst de grootbeeldprojecties ontwaren op de enorme ruiten van het gebouw.