Circus Elleboog in West

Hét jeugdcircus voor alle Amsterdamse jeugd

Laan van Spartaan, Bos en Lommer

Burgemeester Van der Laan opende het zaterdag 17 november 2012 officieel in de multifunctionele wijk Laan van Startaan

Het officiële openingsmoment van Circus Elleboog op de Laan van Spartaan Foto: Shirley Brandeis, 17 november 2012

Samen groeien, ongeacht wie je bent
Directeur Aad Kuin benadrukte vlak voor dit moment dat wat altijd hetzelfde zou blijven. "Het circus als plek om de jeugd te laten groeien, om zelfvertrouwen te geven. Het circus als middel om bij te dragen aan een meer creatief en evenwichtig Amsterdam. Het circus dat kinderen uit alle wijken bereikt, ongeacht afkomst, religie, culturele achtergrond of sociale situatie. Het circus als plek waar je moet samenwerken. “In je eentje kun je geen piramide bouwen.”

Halsbrekende toeren- Foto: Shirley Brandeis, 17 november 2012 wie, wat, waar, wanneer Foto: Shirley Brandeis, 17 november 2012

Na het officiële openingsmoment mocht men zaterdag het allemaal direct ondergaan tijdens theatrale rondleidingen en tijdens de moderne circusvoorstelling NET van TENT circustheater producties. Een voorstelling in een speciaal voor de opening gemaakte versie met veel acrobatiek, hele spannende momenten en gespannen blikken van de toeschouwers. De circusartiesten speelden alsof zwaartekracht amper bestond. Met de flair en kracht van het Cirque du Soleil.

Niet vallen! - Foto: Shirley Brandeis, 17 november 2012 wie, wat, waar, wanneer Foto: Shirley Brandeis, 17 november 2012

Vogelnestje
Met Circus Elleboog heeft stadsdeel West nu het grootste jeugdcircus van Europa in huis. Jaarlijks nemen 11.000 deelnemers deel en schouwen 25.000 toeschouwers toe. Ook in West zijn er de speelsere circusactiviteiten zoals de ouder-en-kind series, peuter- en kleutercircus, algemene circuscursussen, verjaardagspartijtjes en vakantieworkshops. En ook blijven de specifieke trainingen, zoals trampoline, freerun of acrobatiek, de activiteiten buiten de buurt - onder andere op scholen - en de uitwisseling met jeugd uit het buitenland. Maar er is ook wat nieuws: extra presentaties en extra voorstellingen. Eigen producties, optredens van talenten uit de buurt en van professionele artiesten. Allemaal op de nieuwe locatie, speciaal voor Elleboog gebouwd door Bouwfonds en Ymere en medegefinancierd door de gemeente Amsterdam. Vandaar de burgemeester als eregast. Maar verwacht van hem geen vogelnestje of, zoals zijn dochter zo makkelijk kan, een fraaie radslag. “Alsjeblieft niet, dan breek ik mijn rug.” Verwacht van Van der Laan gewoon fraaie woorden. “Ik ben apetrots op Circus Elleboog.”

Bekijk meer afbeeldingen

De spanning is van de gezictjes af te lezen wie, wat, waar, wanneer Foto: Shirley Brandeis, 17 november 2012