Delicatessen

Auteur: Joop Komen

Dat jij sinds 1977 vegerariër bent klinkt als een verwijt naar mij Channah (grapje), maar misschien kan ik het een beetje goed maken door te zeggen dat mijn zoon van 41 sinds 1982 vegetarisch door de wereld gaat.
Nog kwalijker vind ik echter dat je hier open en bloot verkondigt dat je bij de Leeuw een paar scheppen zuur hebt gekocht, terwijl ik hier in de Achterhoek al 22 jaar zit te snakken naar dat zuur uit die grote bakken.
En al hebben ze nu ook een webwinkel, dat zuur in potjes is toch heel anders dan dat zuur rechtstreeks vanaf de toonbank.
Ja, de natuur hier is overweldigend maar de delicatessen zijn zeer dun gezaaid hier.
En het is daarom van diepe treurnis en door omstandigheden gedwongen, dat ik één dezer dagen maar weer over ga op overheerlijke kalfsniertjes, waarbij ik met een flesje wijn zal toasten op jouw gezondheid en op dat van de lezers van HGvW, vegetariërs, veganisten en vleesetende barbaren, niemand uitgezonderd.