Ook jongeren overkomt het hoor!

Auteur: Pim Sonnenberg

Wat u overkwam , is mij ( 42) ook overkomen.Dezelfde dame stond aan de deur met het verhaal dat zij familie was van de buren twee portieken verderop, en dat zij haar moeder die plotseling opgenomen was in het AMC niet op kon zoeken. Ik schatte in dat er een risico bestond dat zij het geld niet meer terug zou brengen, en heb de schade beperkt tot 10 euro. het was een hele vreemde situatie, want je wordt plotseling met een hulpvraag geconfronteerd. Ook ik heb wel eens hulp nodig gehad, en dan ben je blij als iemand even wil helpen. Helaas zijn er individuen die daar graag hun voordeel mee doen.
Wel zou ik adviseren om de schade te beperken tot wat u echt kan missen. Loop ook nooit terug uw huis in , want dan is de kans groot dat er iemand anders ( bijvoorbeeld een kind) mee naar binnenglipt en op zoek gaat naar waardevolle spullen of geld. Iemand helpen is een nobele daad. Het mag echter niet ten koste van uw veiligheid gaan! Ik draag mijn geld altijd op mijn lichaam, en hoef dus niet terug het huis in.
Maar voor Deze "dame" mag zeker gewaarschuwd worden. kennlijk is zij de hele buurt doorgegaan, en zit zij nu op de Bahama's!