Re: Column: Afscheid nemen doet pijn

Auteur: null

Beste Shirley,
Afscheid nemen is vaak het meest verdrietige wat er is. Toen ik afgelopen donderdag Anton bedankte voor wat hij in'ons' stadsdeel heeft gedaan in de afgelopen vijf jaar voelde ik weer dezelfde teleurstelling als tijdens de uitslag na de verkiezingen. Een gevoel van onrechtvaardigheid en wat is politiek hard en vaak ongenuanceerd. Ik had gehoopt dat dit huidige stadsdeel bestuur vanuit loyaliteit en waardering een gebaar zou maken naar een goed bestuurder, ook al hoorde hij tot de verliezende partij. Ik ben zeker geen CDA stemmer, zal daar ook nooit voor kiezen. Het is jammer dat politici niet boven zichzelf kunnen uitstijgen en een vaardig bestuurder accepteren als teamlid juist vanuit waardering om wat het team van vier bewerkstelligd heeft de afgelopen jaren. En ook omdat er straks een nieuwe wet aankomt, de WMO, waar Anton al voor ingewerkt was. Jammer, jammer, jammer dat al die kennis vanwege een politieke overwinning is weggegooid. Nu moet b.v. opnieuw het WMO wiel uitgevonden worden. Om maar eens iets te noemen.