19 - Wilhelm

Auteur: frank van der heul

Hallo Ron,
Da's ook toevallig. Je vader werkte bij Tetterode in de Bilderdijkstraat en ik moest voor mijn werkgever Ellerman & Harms regelmatig een pakje nieuw gegoten letters ophalen. Kan me de arrogante portier daar nog goed herinneren, terwijl ik op de bestelling wachtte.
Na mijn eindexamen handzetten ging ik in militaire dienst als rekruut bij de lichte luchtdoelartillerie in een kazerne bij Ossendrecht, en wist mezelf binnen zes weken op S-5 te larten afkeuren. Het beroep van handzetter stond inderdaad al op de nominatie voor het museum, zodat ik in de offset en zeefdrukkerij terecdhtkwam. Na een lange reeks van andere uiteenlopende banen, waaronder de grote vaart, werk ik sinds 1982 als zelfstandig fotograaf en schrijver van historische boeken met de klassieke auto en motorfiets als specialisme.

Frank van der Heul