van walbeeckstraat

Auteur: Anneke

Ontzettend leuk om al deze verhalen te lezen! Ik ben geboren in de Van Walbeeckstraat, vlakbij het pleintje. Speelde altijd op het Antillenpleintje (zandbak en later ook de rekken (veel op de rubber tegels gevallen, niet echt zacht trouwens....) en verstoppertje tussen de rodondendrons (wat niet mocht natuurlijk van een heel vervelend vrouwtje ergens op 1 hoog. Ze zou de politie wel eens bellen....)Snoepjes bij mw Bloothoofd (soms ook wat gepikt -oeps-), eerste zoentjes in het portiek daar om de hoek, De Tulp idd met disco waar ik nog niet heen mocht maar toch ging, prijzentikkertje bij Swanink (of was het al bij Gerard Voortallen?). Kerstballen uitzoeken bij Voortallen, broodjes kopen met luilak bij Vriend (bakkerij), melk via Jur (melkboer van de hook, die ook aan huis kwam. En dan de slagerij op de hoek verderop in het andere deel van de Van Walbeeckstraat; die had echt de allerlekkerste -verse!- filet americain en helemaal voor die tijd! Nooit meer zo lekker gegeten overigens, zeker niet die troep van nu!
"Voddoo !!" dat was de voddenman die (wekelijks?) door de straat kwam net als de schillenboer, de draaiorgelman, Berlinerbollenmannetje ("Berliner boooooool, bolletje-boooool"), de glazenwasser op zijn houten uitschuiftrappen. Kan me ook nog herinneren dat er een mannetje met een zuurkar door de straat kwam; zure bommen e.d. verkocht hij en ook haring. Leuk hoor al die herinneringen, ook van jullie allemaal. Heb er een hele leuke jeugd gehad, alhoewel mijn ouders liever wilden dat ik in een-huis-met-een-tuin kon opgroeien. Het balkon en de pleinen waren echter genoeg voor mij!