Re: Schoenmaker Cees Kromwijk

Auteur: Willem Verbruggen

> Willem Pieterse, 10-07-2012:
> Hoi Alex,De naam van de schoenmaker was de heer Buur.Ik heb zelf in de Esmoreitstraat gewoond vanaf mijn geboorte in 1947 tot mijn trouwen in 1970 vandaar.Groeten, Willem Pieterse

Mogelijk waren er nog meer schoenmakers, en wordt een andere bedoeld, maar op de hoek van de Bos en Lommerweg en de Trouringhstraat heeft lang Cees Kromwijk z'n schoenmmakerij gehad.
Daarnaast, in de uitbouw, zat een stoffige sleutelwinkel.
Zelf heb ik een aantal jaren gewoond op de hoek van de Bos en Lommerweg (244) en het Gulden Winckelplantsoen. In de hoekwinkel zat toen Rijschool en Verfwinkel Dick de Wilde, later overgenomen door Engel. Mijn woning behoorde bij de uitbouw, waar vóór ons een wasserijdepot was gevestigd, en waar in 'mijn' tijd een filiaal van het reisbureau Eurotex (later Tourist Travel) en weer later een broodsjeszaak (naar ik meen van dochter van Engel op de hoek).