Re: Saaftingestraat 25

Auteur: marion schreuder

Karin Goosen:
Per ongeluk op deze site gekomen, maar heel leuk om dit oh zo herkenbare stuk te lezen uit Osdorp, waar ik nog af en toe vertoef..Zijn er misschien ook mensen die in de Saaftingestraat gewoond hebben? en wat een toeval dat er ook een reunie is..alhoewel..ik heb op de Westerdijkschool gezeten, waar ik hoor ergens binnenkort een reunie is ook,
klas waar ik gezeten heb was 4a 5a 6a van Rob v IJzerloo en wat ik mij vooral herinner dat wij een open veld hadden waar nu de moskee staat ..daar gingen jwe alle kinderen uit de straat.. met elkaar tentenkampen opzetten..jongens werden de leiders..en wij meiden zaten dan met broodtrommels te wachten en iedereen die maar wat te snoepen had in huis dat werd verzameld..dat veld was groot in mijn ogen..toen.
er heeft ooit een soort kermis met waarzeggers opgestaan..en spelen dat je er kon..en ook de gezelligheid met buren, buurmeisjes en jongens, en inderdaad herkenbaar al die spelletjes buiten, en binnen ging je alleen om te eten..zo leuk was het op straat..Later met 14 met Lucienne Rootlieb naar de Kwak op de Osdorperban, tussen de H Angels in zitten naar bandjes luisteren, je 1e biertje.. dat heeft toen enorme impact op mij gehad, ook omdat onze ouders dachten dat het er zeer braaf aan toe ging daar..een soort cluphuis..en wij, lieten ze in de waan, want het was leuk uitgaan en niet ver..op die leeftijd was er weinig keus, wel vlakbij de OSG een garage bij iemand waar ook veel muziek was..leuk hoor om dit alles van jullie te lezen..

ja kom ook uit de saaftingestraat was ook een leuke buurt altijd met elkaar buiten spelen in de speeltuin stiekum roken tussen de schotten van die witte tja wat waren het huisjes ?????????
mooi tijd is nu niks meer van terug te vinden jammer genoeg