Re: Re : onze snackbar

Auteur: Okko Steensma

Beste Ilse,
Ik las in jouw reactie dat jouw vader de eigenaar van de Televersum zaak was. Televersum was begin jaren 70 mijn favoriete zaak. Ik heb er van mijn eerst verdiende geld een stereo installatie gekocht. De set bestond uit een een Lenco draaitafel, 2 HECO luidsprekerboxen en Pioneer SA500 versterker. Heerlijk om daar mijn singles en lp's op te draaien. Ik zie de verkoper nog voor me, lange man, blond haar en een snor meen ik. Televersum was top vond ik altijd.

Okko Steensma

Ilse Trauschke:
Ik woonde tegenover snackbar Gerjo, boven Televersum. Televersum was van mijn vader. Wat leuk Ger om te lezen over Gerjo. Heb daar veel tijd doorgebracht :-), Je had nog een zus Joke en broer Corry, als ik me de namen nog goed herinner en je vader heette volgens mij Kees (ome Kees voor mij). Naast jullie zat een wasserette en op ons rijtje zat inderdaad Imming, de slager, de groenteman (Ome Hans en tante Greet)en de schoenmaker op de hoek. Wij keken uit op de Johannesschool, waar ik ook zelf op zat. Ik was toevallig laatst in die buurt en het is onherkenbaar. Het stukje Lederambachtstraat waar ik woonde bestaat niet meer en er staat nu een flat. Waarschijnlijk heeft ons huis op de binnentuin van deze flat gestaan. Leuk verhaal Hilbert, heel herkenbaar, het geeft weer even het oude Osdorp gevoel terug.