J.M.Kemperstraat

Auteur: Lenie Kroon - Markhorst

Mijn ouders zijn in 1940 getrouwd en toen op nr.24 gaan wonen. Mijn vader was kapper. Boven ons op 2 hoog woonden de familie Tersteeg (Ome Aart en Tante Alie) daarboven een zus van Tante Alie met haar man. Op nr. 26 woonde onze Oma en op 22 onze tante en oom (Fam. Roelofsen). De familie Swaalf en de melkboer Davids en de visboer Wouters en de familie de Haan, deze waren liefhebbers van wielrennen, de sigarenwinkel van de Ridder (die zelf sigaren maakte), Wouda aan de overkant, daar was mijn vader bevriend mee en is nog heel lang bij ons in IJmuiden geweest om zijn haren te laten knippen. Bij juffrouw Tengen kon je lekkere brokken druivensuiker kopen. Jammer dat het stuk straat gesloopt is, het is er niet fraaier op geworden zoals het nu is.