Re: Re: Aalsmeerweg

Auteur: Frans de Croon

Anneke Segers:
Piet Bout:Ik ben geboren in 1944. En woonde met met mijn ouders op de Aalsmeer weg129''. Ik heb mijn hele jeugd daar grootgebracht.Op de hoek v d Abbenesstraat hadden wij bakker Pietersen . Op de anderehoek was een kruidenier waar de naam mij ontschoten is, Hadden wij een slagerij van Arie Verweij. En een sigarenzaak v.d. Schor. Daarnaast Drogisterij Franssen. En op de hoek v d Sassenheimstraat Melkboer Schot met aan de overkant de groentenwinkel van Hollander met daarnaast in Sassenheimstraat Fietsenstalling Wiegraad. Daar stalde mijn Vader ook zijn Fiets En daar kreeg ik mijn eerste fiets. Daar kreeg ik op de hoek van de Sassenheimstraat nog een ongeluk mee waar ik hem totalllos reed.Ik was ook in die tijd lid van de speeltuin Hoofddorpkwartier. Heb nog een tijdje op Opperetteclub gezeten. Maar toen ik groter werd ging ik op de bekende drumband van hoofddorpkwartier. Eerst als tamboer en later als hoornblazer. Daar heb ik mijn vrouw leren kennen die weer in de Weissenbruchstraat op 45 woonde en ook daar geboren is. dus die buurt kan ik ook erg goed want ik zal het nog sterker vertellen ik woon daar nog. van 1968 af. dus aldie mensen zoals blauwhof en Hollinger en Vrolijk heb ik allemaal gekend. En Fietsenwinkel Ijpelaar met die jongen heb ik op school gezeten.Maar ik ben blij dat ik even mijn herinnerigen de loop kon laten.
Hoi Piet, ik ben Anneke segers geb. 1944 Sassenheimstraat 66 hs
Ook mijn eerste fiets fiets kam bij wiegeraad vandaan en zijn dochter zat bij mij in de eerste klas vd St. Theresiaschool (naast de Agneskerk)
Heb tot 1986 in de Sassenheimstraat gewoond en woon nu in Almere.
mis de buurt nog steeds! met de speeltuinver. was ik heel bekend , want mijn vader was Ome Jaap en mijn moeder naaide kleding voor de operetteclub! ik heb zelf nog mee gedaan aan de operette Prinses Rozelijn.
Hollander, verwey bakker Pieters (met zn lekkere warme luilakbollen! je hoort, ook ik ken de buurt erg goed...niet zo vreemd na 40jaar.
groetjes, Anneke

Hi,
woonde van mijn geboortejaar 1942 in de sassenheimstraat 34, ben daar weggegaan in 1969 mijn ouders hebben daar tot hun dood in 1986 gewoond. Bekende vrienden van mij waren Henne van Ballegoy, Arie Nieuwkoop en Cor Kleton uit die straat, woon inmiddels vanaf 1990 in Monschau Duitsland in dd mooie Eifel