Re: sportveld sloterdijk 2

Auteur: Henk van Dijk

> T van Genne:
> ik weet ook niet of het wel de velserweg was in ieder geval als je over de spoorbomen was kon je je naar links en naar rechts de sloterdijk op,ik noem de linkerweg voor het gemak maar even de velserweg meer was er niet voor onze beleving ,als kind hield de wereld bij de coca cola fabriek op,weet nog wel dat er een soort treintje reed(de kikker?)naar zandvoort was rond 1958.Ja en de linmij en boldoot was erg herkenbaar en patria en de maggi fabriek.Het gekke was dat er toen al een soort van dijk lag (de ringdijk?)waar nu de a10 over loopt

Dat treintje was eigenlijk een tram. Ik kan mij vaag de Blauwe Tram herinneren (ook wel Budapester genoemd) die van de Spuistraat via Sloterdijk naar Haarlem en Zandvoort reed.
Een kortere versie reed van de Spuistraat naar het Sloterdijk-station. Die tram werd de Kikker of Groene Kikker genoemd. Beide lijnen werden niet beheerd door het GVB, maar door de NZH. Nog jaren nadat de lijnen waren opgeheven, heeft het smalspoor hier en daar in het wegdek gelegen, o.a. op de Rozengracht.