Re: kuikentjes in de etalage

Auteur: Channah van Straaten

fons buis:
Dan ben je een echte geluksvogel geweest. Meestal waren de kuikentjes in de etalage ´hanen´. Zelf heb ik dat ook met 2 kuikentjes mogen ervaren. Erg was het niet, want we lustten thuis wel kippensoep.

Niet Petri, maar die kuikentjes hebben ongelooflijk geluk gehad. Om te beginnen doordat de ouders van Petri zo wijs waren om ze niet als 'speelgoed' te beschouwen, maar een betere huisvesting voor ze te regelen. En ten tweede, ja, inderdaad omdat haar kuikentjes kipjes bleken te zijn. Jouw kuikentjes waren dus haantjes. En blijkbaar zaten jullie er niet mee om de eigen huisdieren te doden. Tja.... Gelukkig mag dat niet meer, kuikentjes in etalages.
Overigens is het tegenwoordig nog steeds geen pretje om als haan uit het ei te komen. Bijna allemaal komen ze na een uiterst kort leven aan hun einde in een versnipperaar. De meeste kippen leven wat langer, maar hebben het ook niet bepaald ideaal.