Re: Schone knieën

Auteur: null

Zondagmiddag,

Ik kwam bij mijn ouders, nu in Amstelveen en mijn moeder liet me het verhaaltje lezen over Joke Kop en Inge haar reactie.
Ik, Marijke (1956) als zusje van Inge kan voor zowel Inge als Joke spreken. Ik herken het "ruige"wel waar Joke het over heeft, maar als kind ervaar je de dingen anders. Inge vermeldde het al.
Wat me nog wel even van het hart moet is dat de zandbak naar mijn weten niet de zandbak uit het hofje Paul Scholten, Jan de Louterstraat was? Of is er later een nieuw geplaatst. Ik kan mij ook nog het klimrek herinneren. Bovendien komen de huizen met de uitbouw aan de overkant mij geheel niet bekend voor. Heb er toch tot mijn 16e jaar gewoond. Enfin, ik ben ook wel benieuwd naar leuke verhalen. Mijn generatie is een andere dan die van mijn zus Inge. Ik herinner me Ronnie Jonk en Peter Beffers, Hester en Ruth Steenstra natuurlijk en niet te vergeten de familie Hoogland, Appeltje, Rota en Peertje, Ella en nog een zusje?? Zij woonden overigens in de Paul Scholtenstraat, om de hoek van de Jan de Louter. Verder had je de fameuze kapsalon "De La Ronde?" Die zat vast aan de moderne gallerijflat, waar wij (Richard, Marijke en een Nicht Mary)wel alle deuren voorzien hadden van mooie teksten met geel gevonden wascokrijt. Hebben we zelf schoon moeten poetsen. Ook deden wij busjetrap, en niet te vergeten wedstrijdzoenen bij familie Hoogland thuis en volgens mij ook bij Ronnie Jonk.
Leuke dierbare herinneringen.
groet van een Sproetig buurmeisje met knoopknieen.