Laatste dag

Auteur: Peter Hardenberg. Geboren 1966

Als kind zwom ik soms in het Akerbad. Ik kan me nog heel goed de enorme kersenboom herinneren die nog voor de ingang van het bad stond. Het zwemwater zag er wat groen troebel uit. Je kon de bodem van het bad niet zien. Ik luisterde al liggend op het veld op zaterdag naar de dik voor mekaar show. Dit geluid kwam uit de speaker bovenop het snoephuisje. Daar kocht ik soms een snoepketting.
Buurtkinderen vroegen mij of ik mee ging zwemmen op de allerlaatste dag dat het zwembad open was. Er zou namelijk 100 gulden aan munten het zwembad ingegooid worden. Dat bleek ook waar te zijn. Alle kinderen mochten het geld opduiken. Het bad was behoorlijk diep. Ik wist een dubbeltje en een kwartje op te duiken.