Re: Kuikentjes kijken bij de kaasconcurrent

Auteur: null

Hallo mevrouw Bergh. ik ben èèn van die kinderen die U groot heeft zien worden. Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik met mijn neus platgedrukt tegen het etalageraam naar de kuikentjes in de etalage stond te kijken. Ik zal ongetwijfeld ook mijn schoentje bij u gezet hebben, die herinnering is vaag. Wat ik me nog goed herinner is dat ik op 4 december (mijn verjaardag) een puntje hele oude kaas kreeg. Na mijn 11e jaar kreeg ik op zaterdag een kwartje van mijn ouders waar ik dan een puntje hele oude kaas voor kwam kopen. U en uw man wisten dat ik gek was op die hele oude kaas. Soms haalde ik bij Jamin voor dat kwartje een puntzak koekbrokken maar dan had ik achteraf spijt. Ook na mijn trouwen kwam ik nog vaak kaas en worst bij u en uw man in de zaak kopen. Meestal met mijn moeder en mijn twee zoontjes Tim en Patrick, die dan een plakje worst kregen. Ook mijn oudere zus Wil was een vaste klant. Wat ik me niet herinner is wanneer de zaak op het Confuciusplein is gesloten.
In de jaren '90 heb ik uw man nog een paar keer gezien in een zaak in Oost, ik dacht in de Javastraat.

Door de verhuizing naar Osdorp kom ik weer regelmatig in de B. de Haanstraat alwaar ik ooit op nummer 57 heb gewoond. Als ik nu in de B.de Haanstraat kom dan is dat om oude herinneringen op te halen bij een goede buur van mijn ouders. Ik vind het heel leuk u op deze site te treffen. Ook mijn foto komt voor op de site "geheugen van west". Ook ik vind het jammer dat het Confuciusplein drastisch verandert.