Re: Re: Hoofddorpplein-buurt en Stolwijkstraat

Auteur: jan kok

ed linzell:
Jaap de Ruijter:Ik zag de site en dacht dat is leuk. Mijn naam is Jaap de Ruijter en was woonachtig in de Stolwijkstraat no. 50 van 1943 tot 1953, tot ik als beroeps-militair in dienst ging bij de marine. Mijn ouders zijn er nog lang blijven wonen en daarna mijn broer Rob op no. 50.Ik herinner nog mijn buurjongens Corrie Krijger en Ed Lintzel, alsmede mijn overbuurjongens van van Seventer en de Fam Pootjes. Schuin onder ons woonde Wim Huts, mijn grote vriend, geestelijk gehandicapt en enorm sterk, maar een goed karakter. Ik reed in de jaren 1955 op een Harley-Davidson en Wim ging dan met mij blokjes op de motor. Geweldig.Van de lagere Schinkelschool herinner ik ook Juf. Beemsterboer, later meester Klerck, en hoofdonderwijzer Jan Haven, waarmee we twee keer met de hele klas naar Appelscha gingen in een uitwisselingsprogramma. Met de Lemmerboot, 's nachts in 1945 of 1946.Ook met de hele school zwaaien op de Westlandgracht, toen de bommenwerpers voedsel uitgooiden boven de landerijen. Met de bevrijding het kaalknippen door kapper Kimman op het tramhuisje van stoute juffrouwen. Zelf snapte ik het niet helemaal, maar ja ik was tenslotte pas negen jaar.Ik ben getrouwd met Beppie Boogaard, uit de Theophile de Bockstr. no 83, een buurmeisje van mijn vriend Jan Stil. Wij wonen al ruim 35 jaar in Lelystad en ik ben nu 74 jaar.We hadden ook een band de Swinging Touaregs met Dik van de Waal aan de piano, ikzelf op accordeon, Jan Farrow gitaar evenals Gerrie Posthuma en Jan Stil. We speelden veelal op zondag in de Schutsluis. De beheerder was Wim Woortman. Ik herinner mijn nog dat hij op luilakmorgen alle struiken op het hoofddorpplein heeft voorzien van prachtige gekleurde papieren bloemen. Het heeft de krant nog gehaald.Voor kontakten bel 0610118463
hallo jaap
toevallig wees een kennis ons op "het geheugen van west"en daar kom ik jouw stukje tegen over de stolwijkstraat.
jij woonde op 50/2hoog met je ouders, broer rob en de tweelingszusjes,die toen nog baby'waren.
ook herinner ik jouw vader(klein)en je moeder (groot)en zelfs je opa.
ik woonde op 50hs en wij speelden vaak op straat met cor van seventer, cor kreijger, jopie sem en nog wat kinderen en inderdaad haalden we ook wim hurtz er vaak bij( rode wim).ik herinner me ook nog zijn ouders en zus nel.
die waren altijd erg blij als we wim lieten meespelen.
cor van seventer is al enige jaren geleden overleden,
wel heb ik nog contact met rinus en carl schultz,die woonden op no.19
hun kende ik van de schutsluis,waar ook cor kreijger kwam.
op feesten in de schutsluis zorgde hij altijd voor kroketten(hij was banketbakker)
van je broer rob weet ik nog,dat hij getrouwd is met een meisje van de overkant.
jij en ik hebben nog samen kano gevaren op het nieuwe meer.
die kano had ik verdiend met brood bezorgen voor bakker pieters van
van de aalsmeerweg.
beppie boogaard herinner ik me ook nog goed.ik kwam wel bij hun thuis,omdat ik
bevriend was met haar broer jan via de schutsluis.
ik woon al ca.40 jaar in Castricum maar denk nog graag aan de stolwijkstraat,
waar ik nog vaak kwam omdat rinus schultz daar nog lange tijd woonde.
leuk die herinneringen.
groetjes
ed linzell

Jan Kok heeft het allemaal gelezen ,wat een herinneringen. ED had een zeilboot (BM) op de nieuwe meer. Verder kaarten we bij de fam .Schulz en bij Co van ECK. Al die namen Bert schulz- Jan en de hel familie van Seventer.Miep van Kooik en haar zuster. Piet Dijkman en wat zusters. Ik woonde in de Haarlemmermeerstraat 104 hs. Maar via de Schutsluis kende je de hele buurt. Bennie en Nel Busser - Gerrie Posthuma - Henk van der Velden - (bij Ben zonnen in de dakgoot) in de Schutsluis mochten een paar mensen bij Wim Woortman zondagavond komen luisteren naart Paul Vlaanderen met het licht uit (en soms een meid opschoot.) Eddie ik herinner me nog dat mijn vrouw Wil de Schaaf waar je bij inde klas zat op de Pro Rege School (daar heb je pret en maak je jool) je kwam telaat op school en zei toen ïk moest me moeders korset vast maken" zo herinner je de gekste dingen. Max Woiske en London is the place for me.