Fagelstraat 59 Ronnie de Jong

Auteur: Ronald de Jong

IK heb in de fagelstraat 59 op twee hoog gewoond vanaf mijn geboorte (1944) tot mijn tiende jaar. Tegenover ons was een melkwinkel en daarnaast een slagerij De Jong. Ik kan mij nog herinneren dat s'morgens vroeg de melkwinkel werd bevoorraad en ik daar steeds wakker van werd. Slager de Jong had volgens mij een zoon (Jantje) en een dochter (Mary dacht ik) die iets ouder was. Ik speelde met beide kinderen. Ook was ik bevriend, en nog steeds, met Hans van Os, die woonde twee huizen verder. Regelmatig klommen wij op de brandmelder die op de hoek van de straat stond. Verder was er nog een winkel waar van ik mij de naam kan herinneren (Schreuder). Luilak werd altijd gevierd, met belletje trek, fiets ophangen aan de straatlantaarn ect.. Ik heb verder nog op de Fagelschool gezeten. Het speelterrein was boven op het dak. De zomers duurde in mijn herinnering lang en waren mooi. Een leuke activiteit was, naast de vele straatspelen, met een brandglas een veter laten smeulen idem met celluoid dat op de toenmalige fietssturen zat, er af halen in inbranden. Kortom ik heb in de Fagelstraat een leuke kindertijd beleefd. Ik ben nu 68 jaar en woon vanaf 1970 in Zeist. Ik zou het leuk vinden om t.z.t.een reactie te ontvangen. O ja, mijn moeder werd in de buurt "Hoedje" genoemd omdat zij er altijd voor een arbeidersvrouw (te) netjes gekleed bij liep. Zij is overigens vorig jaar op 99 jarige leeftijd overleden.