van der hoopstraat

Auteur: marja

peter woonde jij niet boven de boekenwinkel van klaver?ik kan mij herineren dat daar een grote fam woonde.en ja voor klick ging ik ook vaak boodschappen doen maar bij mijn weten kreeg ik nooit wat.boven klick op 1 hoog woonde een man die altijd voor het raam zat en altijd aan het mopperen was op de jeugd,heb jij ook nog meegedaan met luilak om de fietsen op de tram baan te leggen en dan met een ijzer draad aan elkaar te binden dan had de eerste tram altijd pech wand dan moest de bestuurder het hele zooitje los maken.ik moest altijd met mijn broertje op de uitkijk staan voor als de politie kwam.ik heb er wel een leuke tijd gehad en we mochten altijd bij de groente boer nijdam televisie kijken want die hadden als een van de eerste een tv.op woensdag middag naar dappere dodo.en zomers altijd buiten op straat spelen en dan hingen de ouders uit het raam,ik loop nog wel eens door de buurt en dan komen er wel veel dingen boven water.