Chr. Scholengemeenschap Pascal

Auteur: Cher van Leeuwen-Wanders

..Wat een leuk verhaal is dit. Ik ben weliswaar van een latere lichting, geboren in 1965, maar de buurt en alles is heel herkenbaar. Ik heb zowel op de Plesman MAVO gezeten een jaar en toen naar het (gelukkig) veel strengere en geordende Pascal. Toen vonden we het een leerfabriek, ik vond alle school trouwens verschrikkelijk, maar achteraf kijk ik er toch met plezier op terug. Het was er streng maar ook rechtvaardig. in 1982 en 1984 deed ik eind examen MAVO en HAVO.
Naar het altijd vreselijke August Allebeplein gingen we wanneer we een paar tussenuren hadden. In die bios zat inderdaad bijna nooit iemand, wel een mooi geluid binnen trouwens....
Ik keek er van op toen ik ontdekte dat Pascal in die hoedanigheid niet meer bestaat. Op het internet is er niks over te vinden, gek genoeg. De rector was meneer de Jong. De conrectoren onder andere meneer Meijer, Eldering en van Oranje (dr. Snuggles).
Ik woon niet meer in Amsterdam en een paar weken stond ik met mijn kinderen op het schoolplein in nostalgie naar de school te kijken. De school is nu een VMBO, maar het is niet meer wat het was. Slecht onderhoud, troep op het schoolplein..geen Pascal meer...

Zijn er mensen die meer weten? Leuk om ook weer wat te horen van docenten die er werkten!