Wat latere herinneringen

Auteur: Ronald van der Valk

Toen mijn ouders, mijn broertje en ik in 1969 of 1970 naar de Leiduinstraat verhuisden was de Hoofddorppleinbuurt nog steeds een wat betere buurt, alhoewel veel van de gemeente-ambtenaren en leraren inmiddels de Westlandgracht waren overgestoken naar Slotervaart. Kort na onze verhuizing kwam ik in het toen nog nieuwe Andreas ziekenhuis (achter de speeltuin aan de Theophile de Bockstraat) terecht. Als kleuter ging ik naar de Lijsterbes (juf Sterk), als kind naar de Schinkelschool waar meneer Kamminga nog net hoofdmeester was. Juffrouw Li-Happo, Juffrouw Elzinga, Meester Schuuring (die naar jaaaren later bleek, ooit als militair bij hetzelfde luchtmacht-onderdeel had gediend waar ik ook een decennium heb doorgebracht). Bij ons op school zaten kinderen uit een kinderkoor dat meespeelde in de TV-serie "Hamelen", waaronder een tweeling. Ik kan me nog herinneren dat lijn twee in de tweede helft van de jaren 70 werd doorgetrokken naar het Slotervaartziekenhuis. Rond 1980 verdween de beroemde toren op het Hoofddorpplein.