Re: IJssalon Rino

Auteur: Hennie Troost

Hans Visser:
Welke geboren Staatsliedenbuurter uit 40 er en 50 er jaren, kan mij meer vertellen over IJssalon Rino van mijn Ome Rinus de Bree? Was gevestigd in de van der Hoopstraat, vlak bij hoek Groen van Prinstererstraat. Ik woonde zelf niet in de Staatsliedenbuurt, maar in mijn herinnering was het een zeer bekende en zelfs geliefde zaak. Ik verbeeld ik mij dat nu maar? Wie kan mij meer vertellen? Mag ik vernemen?

Ik kan ijssalon Rino beter als ome Rinus, Mijn tante heeft nog een aantal jaren bij hem gewerkt evenals buurvrouw Seinen die ook op de Haarlemmerweg heeft gewoond. Ome Rinus heeft een tweetal keren in de van der Hoopstraat een ijssalon gehad. Hij heeft een tijdje zonder winkel, wel in de buurt met een ijskar gelopen. Eind zestigerjaren had ome Rinus meer een snackbar.