Terug in de tijd

Auteur: Fred Bouwman

Bij toeval, wat volgens mij voor de meesten geldt, kom ik terecht op deze website. Wat een geweldige verhalen en alles is herkenbaar.
Mijn ouders zijn in 1935 in de Woubruggestraat gaan wonen op nummer 11-1 hoog en mijn moeder is tot 2000 op hetzelfde adres blijven wonen.
Mijn grootouders woonden er ook vlakbij (Legmeerstraat 68 en Stolwijkstraat 56), dus liggen daar veel van "onze" voetstappen.
Mijn vader is na de oorlog bij de hondenbrigade van de politie gaan werken en zijn vaste (fiets-)route ging van huis, via het Jaagpad naar Sloten, wat ook tot zijn "werkgebied" behoorde en hij was daardoor een min of meer bekende figuur, maar niet altijd even geliefd vanwege de (overigens niet al te vaak) door hem uitgeschreven bonnen; ook moest hij altijd bij de rellen bij Oud en Nieuw verschijnen bij de Zeilbrug.
Na de lagere School (meester Clercq op de Schinkelschool) en het PC Hooftlyceum ben ik gaan werken bij de NMB (in 1969 begonnen op de hoek van de Sloterkade en Hoofddorpweg) en toen mij in 1988 werd gevraagd of ik daar directeur wilde worden heb ik geen moment geaarzeld, terug naar mijn "eigen" buurt; ik heb daar tien jaar mogen werken met heel veel plezier met al die bekende winkeliers om mij heen en ook de ergens genoemde musicus Sanders op de Sloterkade.
Ik was het nakomertje in het gezin (1949); mijn zus Joke en broers Leo en Sietse zijn voor en in de oorlog geboren, maar allemaal kijken wij met plezier terug naar die tijd en buurt; wij komen er allemaal nog regelmatig om oude herinneringen op te halen.
Ik heb nog heel veel foto's uit die tijd (ook van het Aalsmeerplein, waar wij veel speelden) en zal binnenkort een poging wagen een eigen verhaal met foto's in te sturen.