Re: Antillenstraat

Auteur: Frans Arnoldus

John Prins:
Hoi, Ik ben John Prins, was vroeger Jan of Jantje Prins en ik ben geboren/woonde op de Antillenstraat 17, 2 hoog. Dit zijn allemaal erg leuke verhalen die ik me nog goed kan herinneren! Ik heb dus ook vaak met mijn vriendjes Dickie Bloothoofd, Eddie Mansveld, Loekie Klomp, etc. in die zandbak op het Antillenpleintje gespeeld. Die werd dan regelmatig door de gemeente leeg gehaald en dat was het voor ons fietsen er in en in het rondje crossen of met een bal er in en elkaar proberen aan te schieten. Natuurlijk ook veel gevoetbald tussen de rekken met twee er van de goal. In de buurt naar school gegaan, Sneeuwbes kleuter in de Arubastraat en lagere Corantijn in de Corantijnstraat, Meneer Goubitzen, het hoofd. Harstikke leuk om al die namen weer te horen; Voortallen, Bloothoofd, Swanink, etc.
Ik ben op mijn 18de geemigreerd naar de USA en 5 jaar later werkte ik bij de LAPD/Torrance Police. Dat 30 jaar gedaan en nu al weer twee+ jaartjes bij de Holland America Line op zee
Sorry voor de Hollandse taalfouten!
Het beste allemaal!
John Prins

Hallo Jan, Leuk om dit bericht lezen. Wij kennen elkaar niet omdat onze leeftijden nogal verschillen. Ik ben van de leeftijd van je zus Margreet. Ik had wel een leuk contact met je ouders en ik kan mij nog wel herinneren dat jullie zijn vertrokken wanneer weet ik niet meer. Hoe gaat het nu met de Prinsen.
Ik reageer omdat antillenstraat 17 bij mij wel wat herinneringen naar laat komen. Ik woonde namelijk op nr 17hs, dus het huis op de begane grond apart he. Ik heb daar gewoond tot 1967.