Re: De mooiste buurt uit Amsterdam

Auteur: Henk de vries

Fred Schoorstra:
Het was in november 1959 toen wij aan de Ookmeerweg 221 kwamen wonen. Ik was 2 1/2 jaar oud. Fam Bergsma, Brinxsma, Hamersveld, Busbach, Derksen, Looyse, De Wilde, Van de Sande, Westerdiep, Adriaanse, De Wette allemaal bewoners van het 1e uur. De vader des huizes werkte vaak bij "de overheid". Defensie, Nederlandse spoorwegen, politie, belastingdienst, douane. In de benedenwoningen groete gezinnen met 3 of 4 kinderen. Eerste tot 4e etage 1 of geen kinderen en vaak een jong echtpaar. Mijn ouders zijn later naar Nieuw Sloten gegaan in een 55 + woning. Mijn zusje werkt (nog steeds) bij bakker Imming en woont zelf ook in N-Sloten. Ik rijd in mijn werk nog vaak langs ons "oude huis" en zie hoe deze buurt naar de ......is gegaan. Vuil, troep, hangjongeren met het oog op ellende. Het sportpark Ookmeer, maar voor hoelang nog ? Wij keken elke thuiswedstrijd van DCG vanuit de "achterkamer" op het hoofdveld. Meer en Vaart compleet van de aardbodem en torenhoge flats. Op het oog een prachtige buurt met veel nieuwbouw. Toch kan het nooit meer worden wat het was in mijn ogen. Dan zie ik de zwart/wit foto's en gaat mijn hart sneller kloppen.