CRIJNSSENSTRAAT

Auteur: Henk de Jager

Ook ik ben opgegroeid in de Crijnssenstraat, nummer 5. Ook ik herinner mij de "Jantje van alles", grappig genoeg was er op de hoek van de Nepveustraat en het Bonaireplein ook zo'n winkeltje die wij juist weer "Jantje van alles" noemden, het soortgelijke winkeltje in de Crijnssenstraat noemden wij "Oude Jantje". In mijn herinnering was het geen echte winkel, maar meer een soort loods zonder ramen. Kruidenier Bijderwieden kan ik mij nog goed herinneren, het was trouwens een winkelrijke buurt. Ik herinner mij ruim 30 (!) winkeltjes in de buurt (omgrenst door Postjeskade, Baarsjesweg, Paramariboplein en de Hoofdweg. Op school gingi natuurlijk op de Crijnssenschool aan de van Rensselaerstraat. Eerst bij juffrouw Evers, later korte tijd bij juffrouw Bles, die al snel werd opgevolgd door meester Thio, toentertijd een nog heel jonge onderwijzer. Ik zou wel willen weten hoe het hem verder is vergaan, maar kan -ook op internet- nergens iets vinden over K.L. Thio. Wie kan mij meer vertellen over hem?