Re: Re: Winkels aan de Hoofdweg

Auteur: cory de groot

Corry de Groot:
Ann.:Ik ben in de vanspilbergenstraat geboren achter de hoofdweg ik ben van 1954.op de hoek hoofdweg en Willem schoutenstr had je bakker Bold wat rook het daar altijd lekker,om de hoek daarvan had je de kolenwinkel ,daar naast zat volgens mij een drogist ik moest daar wel eau de cologne halen voor mijn moeder dan kreeg ik een flesje mee van huis en dan kon je een aantal CC kopen.Daarnaast zat een rijschool volgens mij van Essen,op de andere hoek zat ook nog een bonthandel.Richting Mercatorplein had je de Italiaanse Ijssalon volgens mij Olivetti die alleen in de Zomer open was.Vlak daarnaast zat Betty knebel een winkel waar ze van alles verkochten hoeden en petten en dames corsetten ,Carels op de andere hoek de kapsalon van Pfaff ,de sigarenwinkel van jantje,speelgoedwinkel Krismark(t)heren kapper Stein waar ik altijd heen moest het was goedkoop dus had ik weer een bloempot hoofd,banketbakkerij Dunselman,slagerij overdevest,en de Zondagswinkel.Zelf heb ik op de Cabotschool gezeten het was een leuke tijd Osdorp bestond nog amper dus speelde wij altijd op het land achter de Orteliuskade.

Vanaf mijn geboorte i n 1955 tot 1976 op de Hofdweg gewoond. op nr 298. boven de herenkledingzaak van Blonk en de ijssalon Olivett. Ook wij speelden op het "land", een leuke tijd was dat.