Re: Met Joop in de klas

Auteur: Martin

Martin:
Hoi Jan, ik heb goede herinneringen aan de Fagelstraat vanwege de school. Met Joop in de klas gezeten! Ik kan me de bedrijven en winkels goed herinneren, vooral de zetterij waar je lood kon verzamelen en de winkel met de koekkruimels. Ik heb een keer de Fagelstraat van zeer dichtbij meegemaakt, toen ik aangereden was en bij Ankie en Sietse voor de deur op de grond lag en mijn been gebroken bleek. Van de school vond ik leuk dat je in de eerste klas "boven"speelkwartier had en je zo fijn naar de boten kon kijken. en 's winter sneeuwballen mikken in de schoorstenen!! Erg leuk was het "randje tik" wat je tegenover de school kon doen tegen het gebouw van de Jehova's. Een beetje eng vond ik wél dat ik langs de Amaliastraat moest, een soort snipers alley voor scholieren waar menig schooloorlogje werd uitgeknokt. Ik was alleen niet zo van knokken!