Re: De Tenkatemarkt

Auteur: Joop Spijker

Trijnie Brink:
Ik heb in de Kinkerstraat gewoond tot mijn 15de toen verhuisd naar de Witte de Witstraat en weer 6 jaar terug in de Kinkerstraat toen ik trouwde. Jopie van de fruitkar op de hoek van de Kinkerstraat herinner ik mij nog goed. Ook de Fam. Karseboom op het Bellamy plein. Mevr was een zus van mijn moeder.mijn nichtje Annie Karseboom is pas geleden overleden. Pas 68 jaar.
Mevr Annie Spijkers is ook familie. Vroeger woonde alle families bij elkaar in de buurt.
Ik woon al 46 jaar niet meer in Amsterdam, maar vind het nog altijd leuk over vroeger te lezen.
Ik erger me wel een beetje aan het z.g. gebroken taalgebruik van de moeders. Zo spraken ze echt niet hoor.

Hallo Trijnie Brink,
Ik woonde op de tenkatestraat 55 1 hoog. Schuin tegenover melkboer Onrust. Mijn moeder Annie Spijkers is overleden op 23 oktober vorig jaar. Je schrijft dat zij familie is van je. Kun je me dat uitleggen? Ik hoop echt van je te horen.
Joop