Re: Herinneringen

Auteur: Herman ter Lingen

Hanny wouters Klaassen:
Ik kom bij toeval op deze site terecht, ik Hanny Klaassen ben geboren op nummer 64 2hoog.
Had 3 zussen Elly Beppy en na 10 jaar kwam nog mijn zusje Wilma, kan mij nog vrij veel herinneren.
Er woonde ook nog de fam ter lingen met 2 zoons, een hete Herman, met Yvonne Sirag was ik vriendinnetje en haar brooer hete Andre, kan mij ook nog Johan sirag herinneren want hij was met mij een mooi costuum huren waar ik nog leuke verkleed foto's van heb met mijn 2 zussen Henny Raap Andre en Yvonne Sirag.Ik heb mijn jeugd veel in de speeltuin doorgebracht, drumband wandelclub cutureleclub dansen enzo heb ik nog veel leuke en minder leuke herinneringen, want
volgens mij was het ooit Josje Antoni die bij de school met zijn buik aan de pennen bleef hangen
bij hetover het hek klimmen.

Leuk mijn naam hier te lezen Hanny. Wat je schrijft kan ik me ook allemaal herinneren als de dag van gisteren. Jouw vader (Joop) en de mijne (Bart) waren jeugdvrienden en lagen nog wel eens op straat te sleutelen aan hun brikkies, zo'n beetje het eerste wagenpark van het plein. De speeltuin Jacob Maris was echt het einde en daar hebben we in onze jeugd veel vakantie tijd doorgebracht. Mijn beste vriendjes Andre Sirag, Ronnie de Haan en Josje Antoni. Andre en ik zijn sinds de jaren '70 ook nog familie (zwagers) van elkaar geworden. Jos Raap naam altijd het initiatief om in die enorme zandbak forten te bouwen, met diverse 'kamers' en vooral een 'vergaderzaal'. Ik hoor nog de kreet: "mannen..vergaderen!". Ik weet eigenlijk niet of er toen ook 'vrouwen' werden toegelaten (haha). Jos heeft met een aantal van ons ook nog met een zandbouwwerk (race-auto) de krant gehaald. Mijnheer De Milde, die volgens mij ook het lidmaatschapsgeld langs de deur ophaalde, hield alles uitstekend in de hand. Weet je nog, die warme zomers dat de mussen dood uit de boom vielen, dan deed hij het kraantje open. In een lange rij opstellen, haastig een paar slokken als je aan de beurt was en wegwezen. Dronk je te lang door, kreeg je een aai over je achterhoofd en de mededeling 'volgende'. Schuilhokje, dieffie met verlos, blikkie ram, randje tik, spoorzoekertje, bok bok berrie, we vermaakten ons wel. Na de Kerst op bomenjacht in andere buurten en grote vuren. Mooie tijd. Arm (geld) en Rijk (saamhorigheid) tegelijk.

Herman ter Lingen- van nr 60 - 1 hoog