Re: Re: Boven de sigarenman

Auteur: Willem Knip

Piet Koorn:
Petra van Goor:Mijn moeder heeft jaren boven de sigarenwinkel van Dhr. Knip in de Lootsstraat gewoond. Niet alleen boven de winkel, maar ook boven de woning van Dhr. Knip. De familie Knip woonde op 2 hoog en mijn moeder dus met haar moeder en jongere zuster op 3 hoog. Als we in de jaren 70 bij oma op bezoek gingen, mocht ik altijd voor een kwartje snoep uitkiezen bij de sigarenman. Wat had die man een engelengeduld, want het duurde vaak nogal even voordat ik mijn keuze kon maken. Oma had zelfs nog een 'mooie kamer' die nooit gebruikt werd, met een ouderwetse kolenkachel. Het zijkamertje had nog een aparte deur en daar hadden ze kostgangers, waaronder mijn vader. Hansje van Os (mijn moeder dus) leeft nog steeds en is inmiddels 88.
mijn schoolvriendje (Pieter Langendijkschool) Wim ( Wimpie Knip) na de schooltijd helemaal uit het oog verloren, zou hij nog leven vraag je je dan wel eens af.
Alhoewel ik zelf woonde in de Wilhelmiinastraat ( in de oorlog Westergasthuisstraat) liggen in de omgeving van de J.v.Lennepkade veel herinneringen.

Ja. Ik leef nog.Nu zitten mijn kleinkinderen op de Annie Scmidt school. Voormalige Pieter Langendijkschool.