Het Akerbad

Auteur: Manon Robert

Ook ik heb goede herinneringen aan het Akerbad.
In 1972 werkte ik in de zomervakantie en later ook op woensdagmiddag en zaterdag in verschillende sporthallen in Amsterdam en in het Amsterdamse Bos om de jeugd te laten bewegen en ze van de straat te houden. Deze activiteiten werden geleid door Theo Marijt die in dienst was bij de dienst van de Sport in Amsterdam.
Toen hij het Akerbad pachtte heb ik geholpen met schilderen samen met vrienden.
Het was een fantastisch zwembad met veel leuke activiteiten; je kon het zo gek niet bedenken of het gebeurde. Theo had een rijke fantasie en dat werkte zeer aanstekelijk.
Als het heel druk was zat ik vaak op de hoge duikplank om toezicht te houden.
De meeste openluchtzwembaden gingen altijd vroeg dicht, maar in het Akerbad kon je tot laat zwemmen. Lekker na je werk of school.
Het was jammer dat de familie Köhler het zwembad niet wilde verkopen. Er moest veel geïnvesteerd worden en dat kun je alleen maar doen als je eigenaar bent.
Theo Marijt heeft hemel en aarde bewogen, maar het lukte hem niet en uiteindelijk werd het bad gesloten. En daar baalden we allemaal van.
Ik denk nog met veel plezier terug aan die leuke tijd!
Manon Robert