Re: Re: Slotermeerse herinneringen door Nico Scharn

Auteur: Ria Lakeman-de Kruijs

Kitty:
Slotermeerse herinneringen door Nico Scharn:In 1958 van Zaandammerplein 39 verhuisd naar R.P.Geerligsstraat 7, naast de nu beroemde viroloog Appie Osterhaus met wie ik nog in zeepkisten door de buurt toerde.Veel fijne herinneringen. Personen: Bartje Boonstra, Henny Overgoor, Cor de Rijk, Chris Derriks, de Kuins, de Louhenapessy's, Beljaars, Sopaheluwakan, Pattipeilohy, van Cutsem, Beusekom, Vieleers, Holtus, Kiewiet, Heinhuis, etc. etc.Veel gespeeld op 'het landje' (Erasmuspark / Gerbrandypark) en vele jaren gevoetbald aldaar (straat tegen straat). Knikkeren op het plein voor ons huis (wie loert er? tien tegels!), slagbal met rondjes, naar de Bieb (zat een tijdje naast Genet de groenteboer). De schillenboer die duizenden trappen opliep!) Ik hielp de melkboer Zuidervaart (melk rondbrengen) ende bontwinkel van Vlek (auto wassen).Ik werkte inde vakantie bij de Hema bij de lege flessen en later toen ik voor sportleraar studeerde, gaf ik volleyballes aan de Hema-lieden. Ook heb ik jarenlang sterke drank bezorgd voor het Oude Wijnhuis (Skippy, had een moeie dochter).Je had speelgoedwinkel Friedel, Slagerij Timmer, Boekwinkel Haverkamp en Mönnich (naaimachines). Ik was klaarover bij de kruising Fockstraat / Vlugtlaan. Een paar kruisingen verder (bij de spoordijk) stond e lekkerste patatkraam van Nederland en des zomers liepen we gekleed in zwembroek helemaal naar het Jan van Galen of naar de Sloterplas.Ik scharrelde met een meisje boven Genet (hoogste verdieping) en met Willie de Rijk en Trees Hensen e.a.Mijn broer Dick (nu raadslid te Purmerend) scharrelde met eneDiana (schuin tegenover ons). Tegenover ons woonde de sergeant, waarbij wij een keer brand zagen ontstaan. Schuin boven hem viel een keer een kind uit het raam, waarbij ik net even te laat was om het op te vangen. De agent van de overkant poetste de hele dag zijn auto en met oudjaar hadden we een machtig fik op de hoek van de Dobbestraat.We sleedden van de spoordijk in de winter en schoten dan door tot op de van Tienhovengracht. In de zomer groeven we holen en ondergrondse hutten in de dijk en speelden we Old Shatterhand en Winnetou. Toen ik ging trouwen op 16 juli 1971 reden de witte koetsen tot op het knikkerplein voor ons huis en daarna haalde ik mijn bruid op in de Tooropstraat waar ik volgende week 38 jaar mee hand in hand zit. Met Evie en nog wat Louhenapessies heb ik nog wel eens contact gehad via deze site. Met Cor de Rijk heb ik nog steeds contact. De Vieleerzen en de Heinhuizen en hun nageslacht kwam ik in Almere weer tegen.Ik weet nog dat eerste grijze tram (lijn 13) ging rijden.Dat was toen in onze ogen een heel modern ding!Daarvoor had je van die ouwe dingen met de brievenbus achterop. In de Catharinakerk bij de Vening Meineszlaan ben ik jarenlang trompettist geweest van Jongerenkoor Slotermeer o.l.v. Govert Marquenie.Als me nog meer zaken te binnen schieten, mail ik opnieuw.Vriendelijke groeten,Nico Scharn, van de familie Scharn die in de jaren vijftig, zestig en zeventig in de RPG 7 woonde.
Dag Nico, super om wat van je te lezen. Je weet echt nog veel uit die tijd. Je was met je trompet zeker een hele goede aanvulling op het combo. Mijn vader heeft genoten van de tijd dat hij dirigent was van het jongerenkoor. Hij is overleden toen hij 62 was, oorzaak longemfyseem. Mijn moeder is inmiddels 95. Mijn zusjes Ank en Miek wonen in Purmerend, mijn broer Ferry in Amstelveen. Hij is oprichter geweest van de KLM partyband Night Flight to RIO en is onlangs gestart met een combo.

Hallo Nico,
Wat leuk dat jij nog zoveel namen weet,wij woonden op 13 || Mijn broer en ik.Harry de Kruijs en Ria.wat is dit een leuke site.Lees al die verhalen met een brede lach.Was ook een leuke tijd.