Re: Herinnering

Auteur: Marien, grappig en puur toeval dat ik dit lees. Ik heb zelf in de Rengerskerkest

Bart de Muijnck (van Merkom):
Ik ben geboren in 1969 in oud west en verhuisde volgens mij in 1970 naar de Rengerskerkestraat 56. toen een echte elite buurt (althans, dat is mij verteld) een paar jaar later verhuisde wij naar de andere kant van de straat op nr. 16 hier waren meer kamers voor ons grote gezin. Tegenover nr. 16 waren de winkeltjes waaronder bakker van Toor, die mis ik nog wel eens in de reakties, en natuurlijk Televersum. De place to be voor de radiopiraat welke ik later zou worden;-) Mijn ouders hadden op een gegeven moment een rijschool met de naam MeMa (van Merkom -Maan) en in de hoogtijdagen hadden wij een pandje schuin tegenover ons waar een snackbar in heeft gezeten. Dit was volgens mij de Zoelenkerkstraat met in dezelfde rij een wasserette en een chinees.. Nadat de rijschool ophield te bestaan, kwam er uiteindelijk een coffeeshop in met de illustere naam Sensemilia....
Verder ging ik naar de Johannesschool, maar die staat er ook niet meer. Ja in een nieuw jasje, dat dan weer wel. Overigens gaat deze Johannesschool volgens mij ook nog steeds op kamp naar Bladel... maar dit terzijde. Mijn herinneringen zijn voornamelijk goed aan Osdorp. Helaas is alles nu anders, maar het zou ook niet goed zijn als alles bij het oude zou zijn gebleven.. Begin 1990 ben ikzelf met mijn huidige vrouw verhuisd uit Osdorp naar Almere en nu woon ik al bijna 12 jaar in het gezellige Brabantse land waar mijn vrouw vandaan komt. Maar als ik foto's of verhalen over "vroeger" zie of lees, dan denk ik met weemoed aan mijn jeugd terug.