Re: Duivenstront (deel 2)

Auteur: null

Wij woonden dus in de v.Beuningenstr. 40 drie hoog voor.
Wij zijn Rooms Katholiek en gingen dus toen elke zondag naar de kerk.
Deze kerk was de Magdalena en stond op de hoek van de Zaanstr--Spaardammerstr.,hij is helaas afgebroken.
Er was in deze kerk een kapelaan,deze stond vroeger in de kerk van Volendam,maar de Volendammers moesten hem niet,daar hij hele moderne opvattingen omtrent kerkbeleving had en werd hij dus overgeplaatst naar de Magdalena.
Zijn naam is kapelaan Keet.
Hij heeft nog ons huisje zoals dat vroeger gebruikelijk was ingezegend.Deze man is later Deken van Amsterdam geworden, had zijn parochie in Osdorp.
Ik heb grote waardering voor iemand die zoals hij deed,zijn nek durfde uit te steken,daar hij zijn tijd van denken,ver vooruit was en toen nog niet begrepen werd.Het wordt tijd,dat we maar een geloofbeleving krijgen,dan zijn de oorlogen al voor driekwart opgelost.