Re: Aanvulling

Auteur: Joke van der Hall

Joop Komen:
Die visboer heette Hagendoorn, de goudsmit Jonkergouw en Jan Meeuwissen bezat in de jaren 50/70 het café op de hoek onder hem, dat nu 'De Staatsman' heet.
k deed jarenlang de boodschappen voor mijn ouders bij Bart en Alie Prehn en inderdaad, altijd lachen daar.
Als kind gingen wij met Bart Prehn eind veertiger jaren mee naar de markthallen en hielpen hem de volle kar terug te duwen. Kreeg je een lekkere appel voor, maar tijdens het duwen hadden we ook al een appel achter de kiezen gewerkt. Maar nooit meer dan één, zo betrouwbaar waren we wel.
Naast Prehn was de kruidenier Simon de Wit, ook een bijna vergeten grote naam, net als kruidenier Wijnberg op de hoek van Hogendorpstraat tegenover Lindeman.
Ik stop maar weer want ik blijf ouwe debessen.

Je had ook nog Voortjes, daar verkocht men vleeswaren en er naast slagerij Kruijer!
Bakker Tjongsma om de hoek voor de luilaksbollen dat was smullen. Ja ik herken al deze winkels. Heb zelf in de van Beuningenstraat gewoond.