Re: Terugblik op de Hoofddorppleinbuurt (5)

Auteur: null

Wat leuk om te lezen dat de kolenman zo'n indruk maakte! Ik ben een dochter van een kolenman. Mijn vader droeg inderdaad zwarte kleding. Een zwarte voorloper van de spijkerbroek en stevige schoenen. In de zomervakantie werden die schoenen ingelopen tijdens lange wandelingen.
Als mijn vader thuis kwam van het werk ging hij eerst onder de douche. De randjes om zijn ogen maakte hij schoon met het vet van de melk.
Ik was reuze trots op mijn vader. Hij was beresterk en droeg me vaak op zijn schouders naar de derde etage waar we woonden als ik na het spelen te moe was om al die trappen op te klimmen.
Ik werd niet als een zak kolen op de nek gegooid, maar in de brandweergreep gedragen. Want brandweer was mijn vader ook.