't koggeschip

Auteur: paula

het koggeschip, ik kwam daar op in 1964, in de 5e klas bij juffrouw van Erp, zo'n lief mens was zij, en toen ik nog een jaartje over moest doen vond ik het niet eens erg. In de 6e klas kwam ik bij mevr. Roobeek, oh jeetje, haar "roem"was haar al voorbij gesneld, want iedereen was bang om bij haar in de klas te komen, streng, harde stem, en ze rookte op een manier waar zelfs een stoomlocomotief nog jaloers van had kunnen worden. Maar ik geloof ook wel dat zij een "klein"hartje had. Was dol op politiek weet ik nog.
Zuster Theodata, heel vriendelijk, mager en bleek, met bril.
En wie weet er niet hoe juffrouw Stranger was? Leek ook zo streng, had haar zoon Frans(?) in de klas. Zij had die grote zwarte knot. Zuster Immaculata, ook heel vrolijk, met bril, klein.
Dan had je nog de muziekleraar mijnheer van Rooien , die had zo'n groen toetsending, soms moest ik mijn mond houden omdat ie vondt dat ik een toontje te hoog zong. Hij had een bril weet ik nog. Verder heeft Joop Doderer, alias Swiebertje dus, weleens op het schoolplein opgetreden, hij schold ons uit vlak voor aanvang, waarom weet ik niet meer, sinds dien vondt ik hem geen moer meer aan. haha. Dan herinner ik mij nog bij de toiletjes op de gang (hal) van die vieze gele zeeprollen, die stonken.