Mijnheer Beerman

Mijnheer Beerman. Wat een zaligmakend stukje proza van uw hand.
Het lijkt het paradijs wel dat Amsterdam en de politie en een handvol Marokkanen heeft alles in de hand, ja,ja. Is dit een beleving van een agent die na jarenlang dienst gedaan te hebben in deze buurten is afgestompt geraakt en zijn grenzen van waarden en normen heeft moeten verleggen?
Ik discrimineer niet er zijn natuurlijk aardige en onaardige marokkanen,surinamers,antillianen enz., net zoals je aardige en minder aardige Hollanders hebt.
Maar mijnheer Beerman , ik heb een andere tijd meegemaakt in Amsterdam, dat je gewoon, zonder bang te zijn, 's avonds rustig over straat kon lopen, zonder bedreigd , beroofd of in elkaar geslagen te worden.
Toevallig heb ik een collega van U in mijn kennissenkring en daar hoor ik toch wel heeeeel andere verhalen over van dat zgn toffe Amsterdam zoals U dat schetst. Dweilen met de kraan open en dat soort kwalificaties hoor je dan.
Waarom zouden er in 10 jaar tijd 350.000 oorspronkelijke bewoners de stad uit zijn getrokken? Omdat het allemaal zo tof is daar? En dat de marokkaantjes gefrustreerd geraakt waren ? Ik heb in mijn jeugd ook wel periodes gehad dat er geen werk en daardoor minder geld was, maar daarom ging ik nog geen overlast en geweldadig gedrag vertonen. Overigens zouden wij in Marokko net zo geaccepteerd worden met onze "verderfelijke" westerse normen en waarden als de marokkanen hier, ik denk het niet.
En alles komt door die Nederlanders die die mensen hier naartoe gehaald hebben? Als b.v. Australie vaklieden nodig heeft
en die in eigen land niet kunnen vinden gaan ze ook over hun grenzen werven, b.v. in Nederland. Dat heet geen ronselen zoals U dat zo, met enig gevoel voor dramatiek, omschrijft, maar werven. Als mensen dus naar Nederland willen komen gaat dat op vrijwillige basis. De tijd van de slavernij ligt wat dat betreft gelukkig al jaren achter ons.Dat ze in lage banen terecht kwamen , komt natuurlijk ook door het simpele feit dat velen een zgn achterstand hadden op onze , ook weer zgn, "hoogontwikkelde" maatschappij. Mag ik U eraan herinneren dat velen van de Marokkanen hier, in vergelijking met hun eigen land, in een materialistisch paradijs terecht zijn gekomen. In plaats van rustig te intregeren, zoals bv. voorheen , Italianen,Spanjaarden, Turken, Polen wel gedaan hebben, begonnen een aantal, dus m.n. jongeren, de boel op stelten te zetten hier. En a.u.b. hou toch op over dat de problemen met deze groepen een aantal jaren geleden plaatsvonden. Ik hoef alleen de TV programma's maar te bekijken die zich met misdaadbestrijding bezig houden en we weten wel weer waar de rotzooi vandaan komt.
Goed, volgens U zijn we dus op de goede weg. Ik zou zeggen laten we het hopen maar ik vrees dat dit een al te rooskleurig beeld schept van de situatie in de stad.