CBR terrein

Goed geschreven Pietje.
Nu we toch bezig zijn heb ik er ook nog een.
Het zal 1969 geweest zijn dat ik met mijn PUCH brommer 's avonds wat rondjes aan het rijden was op het CBR terrein.
Er hing het standaard beschaafde"knalpotje" onder dus geen 5.2 bruluitlaat , die toen erg hip was en voorozover ik weet verboden.
Plots hoor ik wat geschreeuw van een van de balkonnenvan de Wigbolt Ripperdastraat, no 5, 2 of 3 hoog. Ik dacht dat het een zwager was van Bertje Bolderman.
Hee, klootzak, sodemieter op met die brommer!!!!
Huh?
Waarom mag ik hier niet rijden?
Ik verwachtte een of ander antwoord, maar de persoon in kwestie
was al weer verdwenen.
Nanda Doest stond voor de deur van het portiek waar de ASO blaaskaak vanaf zijn balkon zoeven stond te blerren.
Vroeg aan Nanda , wie is die man? Nou dat zou ik gauw genoeg weten.
Er stormde een vette bebrilde idioot met een verwrongen smoelwerk de trap af, kwam recht op mij af en gaf me een enorme dreun op mijn hoofd , het is dat ik mijn hoofd nog eniszins kon terugtrekken anders had ik dit waarschijnlijk nu niet na kunnen vertellen. Zijn vuist raakte me vol op het voorhoofd en ik stortte met brommer en al ter aarde.
Nanda die dit onverwachtte tafereeltje gadesloeg begon die
randdebiel meteen zijn huid vol te schelden. Of ie wel helemaal goed bij zijn hoofd was; idioot, gek en meer woorden van gelijke strekking volgden uit haar mond.
Toen ik weer overeind krabbelde voelde ik een alsmaar groter wordende bult op mijn hoofd verschijnen.
Het zou kunnen zijn dat die malloot zich ergerde aan het brommergeluid maar dan kan je toch iemand eerst vriendelijk verzoeken om weg te gaan. Maar dit korte lontje koos voor de kortste weg.
Hij had "geluk" dat dit geheel zich afspeelde in de jaren 60, toen nog niemand van aangifte wegens mishandeling had gehoord anders was ie zeker de pineut geweest. Tevens heeft hij geluk dat ik nooit achter zijn naam en huidige adres ben gekomen want ik zou hem nu nog, na zoveel jaren, bij wijze van spreken"even komen opzoeken".