Kreidler Florett

Nog gevaarlijk ook die glibberige alen daar aan de Haarlemmerweg.
In die tijd was er nl. een Kreidler importeur, ter hoogte van het oude station Sloterdijk aan de Haarlemmerweg bij de Admiraal de Ruyterweg. Fa. van Veen.
Die hadden een eigen Kreidler raceteam. En die gingen dan gewoon lekker oefenen op de Haarlemmerweg. Van die vetleren zwarte mannetjes met zo'n grijze vormloze eierdop op hun hoofd op zo'n zwaar opgevoerd, uitgeboord, opgejenst, super gestroomlijnd 50 cc motortje en het ging bloedjehard. Van verre hoorde je dat ding al aankomen met dat hoge gierende geluid. Je zag ze dan ook regelmatig voorbijflitsen. Wat ik me er van herinner reden die bromfietsen 125 km p/uur of nog harder (dat heette toen dus flitsen). Tegenwoordig rijdt de kleindochter van mijn zus al harder op haar windtunnel 3-wieler.
Ze gebruikten ook speciale brandstof. Want als ze al lang uit het zicht verdwenen waren en bijkans in Halfweg omkeerden, rook je nog de indringende speciale mix brandstofgeuren. Je moet er toch niet aan denken dat zo'n opgevoerd brommertje over die palingmousse was gereden en een smakker had gemaakt.