Bijna vergiftigd door Snackbar Hexspoor

Ergens begin jaren 70 was ik op bezoek in het buurtcentrum Geuzenveld aan het Lamb.Zijlplein.
Aangezien mijn maag daar nogal aan het knorren was besloot ik een kroketje te gaan halen bij snackbar Hexspoor.
De kroket smaakte goed, ik ging terug naar het buurtcentrum en vertrok na enige tijd richting huis.
Later op die dag voelde ik me alsmaar beroerder en beroerder
worden,misselijkheid en enorme maagkrampen.
Ik had verder niks gegeten die dag dus begon me af te vragen of die kroket misschien niet goed was.
Vanaf een uur of 5 tot de andere morgen, groen en geel kotsend en maagkrampend op de WC gezeten. Het leek wel groene vogelpoep die eens zo patente drollen van me. Mijn pa was de hele nacht standby. Toen de beroerderigheid de hele volgende dag aanhield besloot mijn pa de dokter te bellen. Na een kort onderzoek en mijn krokettenverhaal gedaan te hebben had hij zijn diagnose snel gesteld. Paratyphus mijnheertje!!!. Hij schreef een heftig medicijn voor, daar mocht ik een paar druppeltjes van op een theelepeltje doen en met wat water innemen. Toen mijn pa het betreffende medicijn bij de apotheker had gehaald en het mij overhandigde , zag ik wat het goedje was. Opiumacetaat.
Ongelooflijk wat dit met me deed , na inname van de eerste druppels , knapte ik binnen een half uur op.
Toen ik dit hele verhaal vele tijd later aan de heer Hexspoor vertelde keek ie natuurlijk zeer verbaasd, maar voegde er meteen aan toe dat dit nooit van zijn kroketten kon komen.
Ik heb het hem inmiddels vergeven.